fbpx
06209445649 edcompany@h2om.hu

Szoktál rendszeresen posztoni? Nekem ez a 4 legjobb barátom munka közben!
Te ismered őket?

1, Nekem nincs sem időm, sem ihletem, hogy minden nap egy időben írjak és azt ki is posztoljam azonnal. Viszont a munkamenetembe teljesen belepasszol, hogy megírok akár 10-15 posztot is előre. Nagyon jó érzés, amikor meg vagyok előre egy-két hetes munkával.
Amikor elkészülök velük, akkor már csak azt kell kitalálni, hogy hogyan és mikor fogom posztolni őket. A Facebook™-on van lehetőség időzíteni, amit előszerettel használok is. De az Instán még nincs ilyen funkció. Viszont szerencsére van több olyan ingyenesen is használható program, ami ezt helyettesíti és a tervezést nagyban segíti.
Őszintén megmondom, hogy kipróbáltam a fizetős verzióját is, de nincs rá szükség. Havonta 30 posztot lehet vele időzíteni és ezzel az Insta posztjaim nagy részét le is tudtam. Javaslom, hogy nézz meg egy-két videót a YouTube-on. Nem bonyolult a használata, de egy videó felgyorsítja a program megismerését!
https://later.com 

2, Talán ezzel kellett volna kezdeni, mert ahhoz, hogy a latert használjuk, a posztjainkat el kell készítenünk. A felhasznált képeket méretre kell igazítanunk. A platformok elvárásai a képek méreteit illetően eltérőek lehetnek. Ha ezeket figyelmen kívül hagyjuk, akkor ezek a kis apróságnak tűnő részletek is befolyásolhatják az organikus elérést.
Én több éve használom a canvát. Ennek is van ingyenes verziója, és az esetek 99%-ában ez elég a munkánkhoz. Ha feliratozni akarjuk a képeinket, akkor azt is meg tudjuk tenni. Csak ne feledjük a 20%-os szabályt. Egy képen lehetőleg ne legyen 20%-nál több a szöveg, mert az is rontja az organikus elérést. A képeket el tudjuk nevezni letöltés előtt, ami fontos a SEO szempontjából. Persze csak akkor, ha weboldalra is itt szerkesztjük a képeinket.
Mint az egyes pontban, itt is érdemes megnézni egy videót a használatról.
https://www.canva.com

3, Ha már visszafelé haladunk az időben, akkor jöjjenek a képek. Ma már nem ajánlatos “csak úgy” letölteni egy-egy képet a netről. Hamar büntetést tudunk összekapálni magunknak, ha nem vigyázunk. Több ingyenes oldal létezik, de én már fizetőset használok, de amíg vadásztam az ingyenes, jól használható, minőségi képekre, addig az unsplash.com-ot használtam. Rengeteg kép közül tudunk választani és témákra is rá tudunk keresni. Érdemes a felhasználási feltételekkel tisztában lenni, mert ezek változhatnak és akár le is tilthatják az üzleti felhasználást. De eddig elég volt, ha megköszöntük a készítőnek a képeket.
https://unsplash.com/

4, Az utómunkákhoz vagy a szöveg díszítéshez szoktam emojikat berakni. Itt is lehet témakörökre keresni és amennyire szükségünk van, annyit biztosan lehet ezen az oldalon találni. A használatával kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy a kevesebb mindig több.
https://emojipedia.org/

A fenti eszközök nagyban megkönnyítik a munkánkat és eredményesebbé teszik azt. Használd Te is, sok sikert kívánok hozzájuk!