fbpx
06209445649 edcompany@h2om.hu

Péntek 13! Mindnyájan ismerjük ezt jeles dátumot és az ehhez kapcsolódó félelmeket. Az okát azonban kevesen tudják. Pedig amikor közeledik akkor bizony félig viccesen félig gúnyosan emlegetjük a „péntek 13 így, péntek 13 úgy” kifejezést. Gondoltam utána keresek, hogy honnan eredhet ez a hiedelem. Nem meglepő de nincs egyértelmű magyarázat. Több verzió is létezik. Lássuk meg a két legnépszerűbbet!

Péntek 13, mióta szerencsétlen ez a nap?

  • Jó néhány évszázada, már a kora középkorban is tartotta magát a hit, vagy babona, mi szerint a péntek 13-mal valami gond van: egyesek azt „számolták ki” a Biblia alapján, hogy Éva ezen a napon harapott bele a tiltott gyümölcsbe. Jézust szintén pénteken feszítették keresztre és az utolsó vacsorán 13-án voltak jelen. A 13-ként megjelenő személy a vacsorán Júdás volt, vagy a másik tória;
  • Több mint 700 éve: Fülöp király 1307. október 13-án tartóztatott le több száz templomos lovagot, akik szegénységi fogadalmuk ellenére olyannyira meggazdagodtak, hogy a királynak is hiteleztek. Ezeket ki is végezték és átokkal „halmozták” el a hóhéraikat. Amik be is teljesültek. Egyébként a kivégzések nagyon gyakran estek péntekre.

Híres emberek is lehetnek babonásak?

Sok jól ismert történelmi személyiség sem szerette a 13-as számot, mint Napóleon, aki sosem ült olyan asztalhoz, ahol összesen tizenhárman ültek. Franklin Delano Roosevelt, az Egyesült Államok elnöke többek között a II. világháború során, csakúgy, mint Napóleon, szintén nem ült le 12 fős asztaltársasághoz 13-nak.

Érdekességek;

A legtöbb évben kétszer van péntek 13-a, míg 9 évente háromszor is (legközelebb 2026-ban lesz ilyen év).
Több szállodában is hiányzik a 13-as szoba vagy a 13. emelet. És reptereken is kerülik a 13-as számot.
A számokkal nem csak a keresztény kulturákban találkozunk. Kínában a szerencsétlenség száma a 4. A kiejtése nagyon hasonló a halál kifejezéshez. Ezért nem találsz negyedik emeletet és négyes ajtót sem. Hongkongban van egy 50 szintes épület aminek a legmagasabb emelete a 36.

Mire használhatjuk mi péntek 13-át?

Mindenki babonás, én például nem szeretek vissza menni a lakásba ha már elindultam. Édesanyám a törött tükröktől rettegett. Van aki a négylevelű lóherében hisznek. Baljós jelnek tekintik ha átszalad előttük egy fekete macska vagy kiborul a só. Az, hogy babonásak vagyunk-e vagy nem, több ezer apró októl függhet.

Azt azonban, hogy weboldalunk hatékonyságát megpróbáljuk-e felturbózni minden eszközzel, az egy tudatos döntés kell, hogy legyen. A szerencse szó elemzésével találkoztam valahol és valami olyasmit jelent, hogy Szeren Cselekedni. A Star wars-ban ezt úgy fogalmazza a Mester, hogy legyen veled az ERŐ. Sok elcsépelt de ennek ellenére velős mondásunk van ebben a témában is.

Ami pedig már majdnem tudományos érvelés, hogy péntek 13-án meg eshet, hogy többen maradnak otthon, kevesebben utaznak, több idejük marad internetezni, új lehetőségeket keresni, akár valamilyen szolgáltatást vagy tárgyat vásárolni. Főleg, hogy a Covid is tetőzhet ezen a napon!

Miben tudunk segíteni?

…ajánlat…

Ahhoz, hogy a weboldalad sikeres legyen, az év minden napján, a babonáid mellett bízz meg egy SEO (search engine optimalization / keresőmotor optimalizáció) szakembert, aki nap-mint-nap ezzel foglalkozik, és az alábbiakban tud segíteni:

1, technikai SEO,
2, kulcsszókutatás,
3, releváns tartalom írása,
4, linkhálózat építése,
5, levelezőlista felállítása.

Egy kicsit megkönnyítjük a dolgodat. A SEO Mágia létrehozott egy Péntek 13 nevű akciót. A Bika csomagunkat féláron adjuk. A bika a legerősebb állat. Nincs ami meg tudná őt állítani ha elindul. Mi is ezt a szimbólumot használtuk a csomagunk nevének. Ha ezt a csomagot elindítod semmi sem fog akadályozni abban, hogy felérj a csúcsra!

Az akciónk egészen Fekete Péntekig tart. (Vagy addig amíg van szabad kapacitásunk. Mert az sajnos véges! )Ha eddig megrendeled a csomagot, akkor egy egész éven keresztül 50%-al olcsóbban megkapod és egy-két kulcsszóval ez a munka a legrosszabb esetben is felhozza az oldaladat a találati lista első öt találatába!

….részletek….

Mit jelent az, ha benne vagy a Google első oldalában?

Ma az emberek a Google keresőjét használják amikor valamilyen kérdésre, megoldásra keresnek választ. Amikor vásárolni akarnak valamit. Amikor betegek, amikor egészségesek. Mindig.

Ha neked van megoldásod az Kereső problémájára és oda tudsz kerülni a szeme elé akkor téged fog megtalálni mint szakértőt a nyavalyájára! Te leszel a személyes szakértője. Ehhez a Szakértői státusz kialakításhoz tudunk neked segíteni. A SEO Mágia csomag egy komplett stratégia. Kidolgozva kezdettől az első 5 hely eléréséig!

Bármilyen kérdésed van keress bátran, de ne feledd csak 13 helyet tudunk biztosítani!

Kérlek segítsd a munkánkat és kövess be minket az Instgramon, amiért extra ajándékban részesítünk!