fbpx
06209445649 edcompany@h2om.hu

Az idei év első komolyabb projektje

2021.01.01.

a Dunst & Rose webshop keresőoptimalizálása. A webáruház prémium libamáj készítmények és egyéb ínyencségek értékesítésével foglalkozik. Egyedi, különleges finomságokról van szó. Nem Tesco minőség. Száz százalékban magyar termék, gyártás, fejlesztés és az alapanyag is, minden hazai.

SEO Mágia új projektje
…az új projekt…

Ez egy bérelhető webshop.

Ez nem könnyíti meg a munkát. Olyannyira nem, hogy ha a keresőbe beírtuk a direkt URL-t, akkor sem jelent meg a Google-ben. A design se egy oroszlán. Lesz munka vele bőven.

1, Első lépés az, hogy felfedeztetjük a keresőben.
2, Csinálok egy gasztró blogot. De nem lehet csak libamájas receptekkel operálni, mert ezek kész termékek.
3, A „libamáj készítmények” kulcsszóra felhozzuk a Google első oldalára. Aztán, ha ez megvan, akkor jöhetnek a termékek egyenként. A „libamáj készítmények” -re 1000 feletti keresés van havonta, de karácsony környékén ez a szám bőven 8000 fölé megy. Jelenleg a hirdetési összeg se túl magas (160-200 Ft.), de mi most elsősorban az organikus helyezést szorgalmazzuk! A decemberi forgalomnövekedés úgy is a hátunk mögött van.

Azt terveztem el, hogy lépésről lépésre dokumentálom az eredményeket és magát a módszereket is és nem majd utólag költök valamit az eredményhez.

Így bárki nyomon követhet egy webshop keresőoptimalizálást.

1,
Régen volt a cégnek egy facebook oldala más termékekre, de gondoltam, hogy a 200 követő éppen elegendő ahhoz, hogy ne csináljak neki teljesen új oldalt.

A gasztró-blog Szindbád utazásai címet fogja viselni, így csináltam gyorsan egy insta fiókot sztindbád néven. (ha akarsz egy kupont, akkor kövess az oldalon :-))))) Kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy 10 000 követőt szerezzünk.

Az első bejegyzést „megfuttattam” néhány ingyenes fészes csoportban és a Google pár napon belül kiszúrt minket végre! Elindult a szekér!

Bevallom, hogy az egyik kedvenc termékem a szarvasgombás libamáj, ezért ezzel kezdtem a munkát. Leporoltunk néhány fantasztikus receptet és a régi design-ra feldobtam egy kezdetleges blogot.

A legnagyobb kihívást a webshop rendszer megismerése adta. Csináltam már jó pár wp-s webshopot, de ez sokkal bonyolultabb első nekifutásra. Az biztos, hogy nem alkalmas arra, hogy egy teljesen kezdő felrakja a termékeit mindenféle segítség nélkül.

Szóval a webshop keresőoptimalizálás egy kis tanulással kezdődött.

Ez most az első jelentkezés, a következő rész már remélem valamilyen eredménnyel fog kezdődni. Ha kérdésed van keress bátran!
A folytatásban várlak szeretettel!